Sivut

perjantai 5. lokakuuta 2012

Kelvotonta ruokaa ja hyvää hummusta

Pojat syävtä aivan älyttömän huonosti tällä hetkellä. Siihen nähden olen tehnyt kelvottomia päätöksiä ruokien suhteen. Hiukan tulisenpuoleinen linssikeitto tai wokki riisillä ei vaan kuulu varinkaan Been lempiruokiin. Ei syö, ei sitten millään.
Tosin se lopetti nyt jo puuron syömisenkin. Vai onkohan se vaan kyllästynyt? Se on nyt vuoden ajan syönyt joka aamu puuroa mustikoilla, iltaisin puuroa banaanilla. Pitäiskö keksiä jotain variaatioita?

*


Niin, tein wokkia kun edelleen viikonlopun sikajuhlista on jäljelllä possun keitinlientä ja possusiirappia. Paistoin broilerin suikaleita, porkaanaa, kiinankaalia, sipulia, chiliä, valkosipulia ja paprikaa, kaadoin päälle keitinlientä ja siirappia ja lopuksi lorautin päälle puolikkaan sitruunan mehut. Eikö se ole silloin hapanimeläkastike?
Wokista tuli vastoin kaikkia odotuksia hieman mauton. En voinut kuitenkaan enää lisätä keitinlientä sen tulisuuden takia, enkä possusiirappia sen makeuden takia. Suolaakin tuntui olevan jo tarpeeksi. En ymmärrä mitä olisi pitänyt lisätä.

Lisukkeeksi keitin, vastoin tapojani, jasminriisiä. Ajattelin, että kuns e on vähän puuroutuvampaa niin se kelpaisi ehkä Beellekin. Ei kelvannut.

*

Meidän uudessa kodinkoneessa on magic bullet -lisälaite. Pääsin testaamaan laitetta hummuksenteossa. Hienosti toimi, kunhan öljyä oli riittävästi. Selvästikään kovin kuivia aineksia vekotin ei jaksa survaista.

Hummukseen tuli purkillinen kikherneitä, oliiviöljyä, valkosipulin kynsi, pippuria ja hiukan suolaa.
Kyseistä tahnaa kun leivttää leivänpäälle, niin harmittaa hieman vähemmän kurkku/salaatti/tomaattikauden päättyminen.

Kaappiin on varattu jo vihreän ja punaisen peston ainekset, jotta taikakapselilla pääsee leikkimään lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti