Sivut

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Karkkipossu ja linssikeitto


Viikonloppu vierähti toisessa kaupungissa. Valloitettiin appivanhempien tyhjillään oleva koti ja kutsuttiin sinne ystäviä syömään. Lauantai-illalla herkuteltiin sienikeitolla,uunijuureksilla, karkkipossulla ja porkkanakakulla.

Sunnuntaina käytiin ravintolassa brunssilla setä-miehen kanssa. Ei voine kuin kehua. Omatekoiset leivät olivat ihania!

*

Viikonlopun reissulta mukana kotiin tuliKnewoodin Chef Titanium. Siitä ilosta (ja poikien lihotus mielessä) tulin leiponeeksi kuivakakun. Kakusta tosin ei tullut kovin kuiva vaan ihanan muheva. Tein suklaa version tästä reseptistä.

*

Viime viikon jälkeen ei ole tullut käytyä kaupassa. Pikku hiljaa kaapit alkavat ammottaa tyhjyyttään. Eilisestä asti olen käyttänyt kaikki mahdolliset nokkeluudet syöttääkseni itseni ja perheeni. Tänään saan pojat illaksi hoitoon ja pääsen kaikessa rauhassa isosti kauppaan.

Hätävararuuat:
  • pakkasesta tonnikalakiusaus. (Tehty tosin itse kuorituista ja pilkotuista perunoista, sipulista ja porkkanasta)
  • leivän päälle kaapista löytyneitä säilöttyjä artisokasydämiä
  • leipää pakkasesta
  • linssisosekeittoa 
Keiton tein tänään. Kaapista kaivoin loput punaiset linssit, sipulin, valkosipulin kynnen, karkkipossun keitinlientä, pakasteesta aiemmin kuoritut ja pilkotut porkkanat, tomaattipyrettä, chilin ja tahinia. Soseutuksen jälkeen maistettuani totesin tulta olevan hieman liikaa. Koska kookosmaitoa tai maustamatonta ruokakermaa ei löytynyt käytin keittoon aurajuustoruokakerman. Vähintäänkin yllättäen, moinen fuusioruoka maistui erinomaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti