Sivut

tiistai 16. lokakuuta 2012

Lihapullia, pastaa ja silakkapihvejä

Keräsin kaiken rohkeuteni ja päätin kokeilla lihapullakastikkeen tekoa. Siis oikein sillälailla italialaisen isoäidin tavoi, ensin paistoin pullille pinnan ja sitten lorautin isot määrät tomaattisoosia päälle. Siellä tomaatiliemessä pullat muhivat kypsiksi.
Vastoin kaikkia odotuksia, pullat pysyivät kasassa ja meillä todella oli tarjolla lihapullakastiketta eikä jauhelihakastiketta.

Kastiketta tarjoiltiin pastan kera. Myllyn luomu täysjyväpasta toimi hienosti. En itse voi sitää makaronia tai pastaa, joka on ylikypsää. Nyt unohdin pastan aivan hetken liian pitkään kiehumaan ja olin jo heittämässä kirveen kaivoon. Onneksi täysjyväpastalla on tapana jäädä aina hieman kovapintaisemmaksi, vaikka sitä miten keittelisi. Ei ällöttänyt, vaan sain syötyä helposti.

Samalla ilmeni, että Bee tykkää pastasta aivan valtavasti. Kastikkeet jäi lautaselle, mutta jokaikinen pastapötkylä katosi pojan suuhun.
Tästä riemastuneena kokeilimme eräänä kiireisempänä päivänä uudeksi pikaruokamahdollisuudeksi kaupan tuorepastahyllyn tortellineja. Toimi. Nopeasti valmiit, kelpaa kaikille ja sotkua ei synny juuri lainkaan. 

*

Kalaruuaksi valikoitui tällä viikolla silakkapihvit. Pihvien väliin laitoin tuorejuustoa ja anjovissiivun, leivitin korppujauhoilla. Kypsensin uunissa, sillä pojilla oli kova äitipula ja paistamiseen ei kertakaikkiaan ollut aikaa. Lisukkeeksi muusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti