Sivut

maanantai 24. syyskuuta 2012

Lasagnerullat ja leipomisia

Sain tehtyä ne lasagnerullat. Taaskaan ei mennyt ihan ohjeen mukaan, mutta hyviä olivat ja varmasti teen toistekin. Munia ei ollutkaan, joten jätin ne pois. Pinaattia laitoin summanmutikassa. Samoin tomaattikastiketta. Annoin olla uunissa hieman pidempään kuin ohje neuvoi.

*

Innostuin viime viikolla myös leipomaan. Tein kookosomenapiirakan ja porkkanasämpylöitä.

Omenapiirakan reseptin Maan mainiot maut kirjasta, joka kuuluu yhtenä mun luotto keittokirjoihin. Resepti oli varmasti parhaita omppupiiraita joita oon tehnyt.

Sämpylöiden resepti löytyi taas kirjasta Rohkeasti keittiöön! -suomalainen keittiö tänään. Jälleen resepti oli toimiva, vaan leipuri ei. Unohdin niin suolan kuin siirapinkin, tuloksena mauttomia sämpylöitä hienoisella hiivan vivahteella.

Noh. Jos ei sämpylöistä tullutkaan syötäviä, niin ainakin ihanan pehmeitä ja kuohkeita. Ja innostuin taas ajatuksesta tehdä enemmän leipää itse. Pitänee laittaa uuteen harkintaan se Kenwoodin cheffi

*

Olen viime ajat käyttänyt leivontaan vain ja ainoastaan täysjyvävehnäjauhoja tai spelttijuahoja. Pannukakku oli ehkä hieman tuhan tuhtia, mutta muuten ovat käyneet aivan kelvosti kaikkeen. Eikä se pannukakkukaan pahaa ollut, mutta jos juhliin tekisin, niin ehkä sitten kuitenkin niillä vähän hienommilla jauhoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti