- 500g tomaatteja
- 1tlk tomaattimurskaa
- töräys tomaattipyrettä
- 1 paprika
- 1 pötkylä vuohenjuustoa
- 1 sipuli
- nippu basilikaa
- 5dl ruokakermaa
- lasagnelevyjä
- 100g mozzarellaraastetta
- muskottipähkinää
- mustapippuria
- timjamia
- yrttejä oman maun mukaan
Lado uunivuokaan kerroksittain tomaatinpaloja, tomaattikastiketta, vuohenjuustoa, mozzarellaa, kermaa, mausteita ja lasagnelevyjä.
Paista 175-200 astetta n.1h.
*
Viikonloppuna oltiin mökillä syömässä rapuja. Tai syötiin me muutakin. Otettiin pakkasesta mukaan juhlista ylijäänyt porokiusaus, josta riitti hyvin lounaaksi meille ja vieraille.
Rapujen kyytipojaksi tein Västerbottenpajn. Se on loistava kyytipoika ravuille. Piiras on sen verran tuhti, että vaikka rapuja ei jaksaisi kuoria nälänpoistamiseksi asti, niin piiraalla saa vatsan täyteen. Oma suosikkityylini on pala piirasta, siihen päälle isosti ranskankermaa, tilliä, rapuja ja loraus sitruunaa.
Jälkkäriksi tein lähes terveellisiä brownieseja. (Tosin syötiin näitä sitten kermavaahdon kanssa.) En aivan ymmärrä miten moinen maidoton, munaton, rasvaton brownie saattoikin olla niin mehevä ja maukas kuin olikin. Resepti toimi ja menee varmaan talteen muutamaa vakituista maidotonta-munatonta vierasta silmälläpitäen.*
Suklaaneliöitä jäi viikonlopulta yli ja laitoin ne kotiintultaessa pakkaseen. Tänään sulatin ne vieraille kahvipullaksi. Nyt kokeilin päälystää ne porkkanakakkutyylisellä kuoruutteella ja sekin toimi hienosti. Kuorrutteeseen laitoin:
- 200g keiju vaniljatuorejuustoa
- 3dl tomusokeria
*Mittayksiköiden vaihtamiseen apu löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti